האם בקניה מראשות אחרת, יש סוג כלשהו של גזל?

שאלה:

זאת שאלה שהתעוררה לי היום. זה התחיל היום שהחלטתי לקנות מעניין וסקרנות מסופרמרקט, שיצא לי לעבור לידו כמה פעמים בנסיעה שהדרך למקום היעד עברה ליד הסופרמרקט הזה. ידוע שבכל אזור יש חנות וסופרמרקט שמיועד לסביבה המקומית בשביל לאפשר גישה כמה שיותר קלה לתושבי האזור. כלומר האזור ההוא אמנם לא רחוק ממקום מגורי, אבל הסופרמרקט ההוא מיועד לתושבי הסביבה. ולי יש את הסופרמרקט של הסביבה שלי. גזל אמנם אין כאן מהסופרמרקט. אבל בדיעבד עלתה לי מחשבה בראש, שמה שיש שם, לא נועד לי, כי לי יש את הסביבה שלי, ואז בינתיים יוצא שאני קניתי דברים שנועדו לאחרים. האם יש בזה איזה שהוא סוג של גזל מאנשי האזור? שאלה דומה לזו, בקשר לחנות המכולת שליד הבית שלי, ואני ומשפחתי היינו לקוחות קבועים שלו. החנווני עזב את החנות, ובמקומו בא חנווני אחר, שאני ובני משפחתי לא מרוצים ממנו. אז החלטתי ללכת לחנות מכולת שגם נמצאת באזור עם אנשים משלה. וכמעט ממולה יש את הקניון שמיועד לכל תושבי הסביבה כולל אותי. אני עברתי לחנות ההיא בתור לקוח קבוע. השאלות הם כאלה. 1. האם היה ויהיה, מותר לי להמשיך לקנות מהסופרמרקט של הראשות האחרת.? 2. האם יהיה לי, מותר להמשיך להיות לקוח קבוע של המכולת שבראשות האחרת.? כי בגדול מה שהם מוכרים כאמור נועד לתושבי הסביבה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל אדם יכול לרכוש מכל חנות שרוצה, אין שום זיקה בין במוצרים ללקוחות כל עוד לא נרכשו, כל אדם פותח חנות במקום שאין חנות מתחרה כדי לקבל את הלקוחות, אבל אין אין התחיבות בין המוכר ללקוחות, וכל הקודם וקונה זוכה.

קניות נעימות וכל טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1