לאכול פירות מעץ של חבירו שאינו צורך אותם

שאלה:

יש עץ של פירות שנוטה לרשות הרבים ממעקב של שנים רבות בעל הפירות לא משתמש בהם והם נופלים ומתרקבים האם מותר לקטוף ולאכול? אם יש לחשוש לנוי שהוא לא רוצה לאוכלם אך ניחא לו שבעין יש פירות בעץ??

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין הפירות שייכים לבעל האילן, גם החלק שנוטה לרה"ר שייך לו, ולכן יש לבקש רשות ממנו על קטיפת הפירות. ואין לקטוף ללא רשות כל עוד אין רשות מפורשת על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קסז סעיף ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקור שהובא רק צוין שהעץ שייך לא
    אבל יש כאן עטד נקודה בשאלה שאם אני רואה שבעל הבית לא קוטף את הפירות והם יאבדו האם אפשר לקטוף אותם גם בלי רשות

  2. מאחר וכתוב בשו"ע שהפירות שייכים לבעל העץ, קשה להקל לקחת ממון חברו על ידי אומדנא. ולכן צריך רשות מפורשת לקחת את הפירות.