וועד בית -גביה חודשית מדירה מפוצלת

שאלה:

אני וועד בית בבנין חדש . מוכר הדירות בקומה ג' פיצל דירה של 92 מ"ר ל2 יחידות . אנו מבקשים מכל משפ' בבנין 150 ש"ח לחודש(מחיר לנקיון ותחזוקת המעלית וכו'). כמה יצטרכו לשלם כל אחד מהדיירים בדירה המפוצלת? אודה לתשובתכם.

תשובה:

שלום וברכה,

נהוג כהיום שגביית תשלום ועד הבית מתחלקת לפי פתחים – יח"ד. ולא לפי שטח הדירה. ולכן דירה שפוצלה לשניים, יש לשלם מחיר כפול. וכתבו פוסקי זמנינו שגם לפי המנהג היום אם קיים יח"ד קטנה מאוד  – חדר או חדר וחצי, אין הגיון שהגבייה ממנו תהיה בשווה לכולם. אבל אם כל יח"ד תהיה כשני חדרים ומעלה, או 40 מ"ר, כל יח"ד ישלם מחיר ממלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 41-43.

הצטרף לדיון

תגובה 1