חלוקה של החניות בבניין משותף

שאלה:

אני גר בבית משותף שיש בו 21 דיירים, יש לבניין חניה משותפת של הדיירים, הוחלט בין הדיירים לעשות הגרלה כדי לחלק את החניות, וכל דייר יקבל חניה, והוא יהיה אחראי לחניה שלו מפני אנשים זרים שבאים לחנות בחניה של הבניין שלנו, וישנם דרכים לעשות זאת על ידי אמצעי מיגון שיש היום בשוק. שאלתי לכבוד הרב: ישנו דייר אחד שמתנגד למהלך, וטענתו שזה לא מפריע לו מה שאנשים זרים באים וחונים בחניה של הבניין,ולא אכפת לו שנגרם סבל לדיירים, מה הדין בזה, האם יכול לעכב את המהלך, או לא. תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר רוב הדיירים החליטו לחלוק את הרכוש המשותף, חייבים לחלוק, ולא משנה אם לדייר מסוים מפריע או לא, זכותם של הרוב לכפות חלוקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קעא ס"א ששותף אחד יכול לכפות את שאר השותפים לחלוק עמהם. ולפ"ז כ"ש כשהרוב רוצים לחלוק, שיכולים לכפות כל כך.