לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגדרת מי ששינה את מינו לעניין דיני צניעות

שאלה:

האם מישהו שעשה "החלפת מין" ושינה את עצמו כביכול לאישה, האם יש בו איסורי הסתכלות כיון שבפועל הוא נראה כאישה או לא, וכן אם יש בו דין "טפח באישה ערוה" לענין תפילה וברכות?

תשובה:

שלום רב,

לגבי איסור הסתכלות זה ברור שהדבר תלוי בהיהורי עבירה. ואם זה נדמה לו כאישה ויש הרהור מדוע שיהיה מותר? לא גרע מבגדי צבעוניים של אישה.

לגבי טפח באישה ערוה, לכאו' זה לא אישה ואין לו הלכות של אישה. אגב, גם לגבי נגיעה במקרה שאין הרהור, לא יהיה בזה כל איסור.