שכח עט והזיק חולצות במכונת כביסה

שאלה:

ראובן שמע ששמעון עומד לכבס חולצות ובקשו לצרף גם חולצות שלו, אך שכח בתוך הכיס עט נובע. כתוצאה מכך התקלקלו חולצותיו של שמעון. האם במקרה כזה אומרים "אדם מועד לעולם"?

תשובה:

שלום וברכה,

דין אדם מועד לעולם נאמר במזיק בידיים, ולא בממון המזיק. במקרה הנ,ל נחשב לממון שהזיק ולא למזיק בידיים. אלא שבעל העט נחשב לפשיעה בעט, כיון שהיה לו לבדוק את הכיסים של החולצות שלא נשארו בהם פריטים שעלולים להזיק למכונת כביסה או לחולצות האחרות.

לגופו של עניין האם חייב בעל העט על נזק החולצות ראה כאן.

בהצלחה.