כוסות חלביים ובשריים לפי האשכנזים

שאלה:

מה מקובל בבית אשכנזי? אם אנחנו לא שותים שתיה בשרית, האם מקובל שיש בכל זאת כוסות בשריים לארוחה בשרית? אם המפה בשרית – מותר להניח כוס חלבית עם משקה פרווהחלבי רותח? פעם התארחתי בבית שבו מפת השולחן המרכזי בסלון היא בשרית, והמארחת רצתה להביא לי משקה חם חלבי. אז היא הניחה טישו מתחת. כך עושים?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט מקובל שיהיו כוסות בשריות כדי שלא ידבק משהו ולא יבואו למכשול. אין להניח משקה חם חלבי על מפה בשרית שמא תשפך טיפה או שמא היתה טיפת רוטב בשר תחת הכוס חלילה. לא מומלץ גם על טישיו, בסופו של דבר עלול להשפך…