גיוס לצבא לאנשים נשואים / נסיעה עם דרכון שאינו שלי

שאלה:

שלום,

א. מהי דעת תורה בבקשה על שירות בצבא לגברים נשואים?

ב. האם מותר לנסוע עם דרכון של תאום שלי, אם הדרכון שלי פג תוקף כרגע, ואם תלוי מה המטרה של הנסיעה?

ג. באיזה אופנים אפשר לבטל פשרה, כלומר היו אצל דיין אחד והציע פשרה ושניהם חתמו וכו',
האם יש אופנים שאפשר לבטל את הפשרה?
יש לציין הפשרה הם על זכויות ולא רק קשור לדיני ממונות,
והסיבה שהוא רוצה לבטל אותה היא מצד שהזכויות שהוא "ויתר" עליהם בפשרה, בנוסף שהם דבר שלא בא לעולם, אלא הם זכויות שע"פ תורה אי אפשר לוותר עליהם, לאסור אותם או להתיר אותם לאדם כל שהוא? (האם בבקשה תוכלו לצרף מראי מקומות..)

בבקשה, ותודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. כפי שאתה בודאי יודע. בישראל יש חוק גיוס חובה, חוק זה חל על כולם, כולל דתיים ושאינם דתיים. מלבד מי שלומד בישיבה או בכולל כל היום. מי שאינו עונה על הקריטריון הזה, חייב להתגייס הן מצד החוק, והן מצד העובדה שבגללו המערכת הפוליטית מקשה יותר על הפטור לבני הישיבות. הם הרבנים זועקים זאת בכל עת, שמי שאינו לומד עליו להתגייס לצבא.

ב. תסע איך שאתה רוצה, אבל קח בחשבון שאתה מסכן את עצמך בעבירה פלילית, זו שאלה שאינה נוגעת להלכה.

ג. אנא באר דבריך באופן יותר ברור ונשמח להשיב. קשה לענות כאשר אין אנו יודעים באיזה זכויות מדובר.