ברכה על תפילות באמצע ברכות קריאת שמע

שאלה:

שלום לכבוד הרב, שאלה שנשאלה: אחד שלא היה מרגיש טוב בבטן והיה לו שלשולים וכאשר הרגיש יותר טוב התפלל שחרית עם טלית ולא תפילין וכאשר הגיע לקריאת שמע בין ברכה ראשונה לשניה הרגיש חזק ושלא היה לו אפשרות להביא משהו שלא ראוי כאשר לובש תפילין כגון גזין וכואבים וכו' וכדי לא ליחשב שמעיד עדות שקר שאומר שמע בלי תפילין חשב שכיון שיש אפשרות לדבר דברים מסוימים בין ברכות אלו כמו איתא במכסת ברכות טור ש"ע וכו' אז אמר הב' ברכות לבני אשכנז שם הניח ואז סיים התפילה עם תפילין. השאלה כאן האם שפיר עבד שבירך בין ב' ברכות אלה? אף שמותר לדבר דברים מסוימים לא נזכר לברך שם. מובן שכל הענין היה בדיעבד ואין לעשות כן לכתחילה. תודה ברכה והצלחה

תשובה:

לא ממש הבנתי את כל המקרה, אבל לעצם הענין, מי שלא הניח תפילין ובא להניח בברכות קריאת שמע, מניח בין הפרקים בברכה.

מקורות:

שו"ע סי' סו סעי' ב.