איך ללמוד גמרא?

שאלה:

שלום כבושד הרב אני מעוניין ללמוד גמרא, אני לא יודע אם בעיון אך רוצה קצת להעמיק על כול דף ודף ולראות אח"כ את ההלכה ,מעוניין בלי נדר להקדיש לזה 3 שעות ביום, מה הרב מייעץ כיצד ללמוד? אולי דרך הגמרות של מתיבתא?זה מאוד חשוב לי תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לנסות ללמוד את הגמרא ללא הפירוש המבואר, גמרא רש"י תוס', המאמץ יצור חיבור הרבה יותר גדול, ובמתיבתא תעיין אחר כך כדי לראות מעט מדברי האחרונים והראשונים בילקוט ביאור. כמובן שאם יש לך קושי ללמוד גמרא לבד אתה יכול להעזר, אבל השאיפה להתחבר לגמרא עצמה בלי אמצעי. עיקר העיקרים ללמוד באופן שישעה לך חיבור ושמחה וסיפוק.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שלום כבוד הרב תודה רבה על העצה
    החלטתי ללמוד מסכת ביצה , מה הרב מייעץ אחרי שלומדים דף לסכם אותו? לעבור לשולחן ערוך עצמו הקשור לאותו דף ?
    תודה

  2. שלום כבוד הרב
    אכן לא קל אבל ב"ה מסתדר…אני מסכם את השיטות, לומד רשי תוספות וגם שם מסכם את הדברים לפי נושאים- האם זה נקרא ללמוד בעיון?

  3. שלום כבוד הרב
    ב"ה אני מתקדם יפה במסכת ביצה ,שאלתי היא באופן כללי מה עדיף לעשות כדי לא לפספס גם את לימוד הגמרא, להתחיל ללמוד הלכה דרך המסכת ואז להתקדם לבית יוסף משנ"ב וכו' או שלא-להתחיל בית יוסף ואם יש גמרות שהבית יוסף מזכיר אז לגשת אל אותם גמרות?
    תודה רבה

  4. אם המטרה שלך עכשיו היא גמרא, תתמקד בה ובשיל הלכה תעיין במשנה ברורה, אם המטרה שלך הלכה, תלמד בצורה מסודרת טור בית יוסף ותראה את הגמרות שהוא מציין.

  5. אם אני מתחיל בלימוד הגמרא ,מה הקו שמנחה אותי לעבור להלכה בצורה מסודרת? הציונים בגמרא בהם מביאים את ההלכה והסימן בשו"ע?
    תודה