חלות קנין גזילה

שאלה:

שלום כבוד הרב א. באיזה דרך חל קנין גזילה ב. האם המשיכה או הטילטול של החפץ גרידא מספיק כדי שיחול קניין גזילה ג. מה הדין באינו מתכוון לגזול רק מטלטלו ללא רשות תודה

תשובה:

שלום וברכה,

דיני קנייני גזילה שווים לקנייני מקח וממכר, וכל דבר שנקנה במשיכה אם גזל ומשך, נחשב לגזל. ובמקום שמשיכה לא קונה – רה"ר או ברשות הבעלים- אינו נחשב לקניין גזילה עד שיגביה. והגבהה קונה בכל מקום.

אם אינו מתכוון לגזול אלא מתכוון לקחת ללא רשות, נחשב לגזל ע"מ להחזיר, או גזל ע"מ להקניט, שנחשב לגזל מדרבנן.

בהצלחה.

מקורות:

קנייני גזילה – שו"ע חו"מ סימן שמח סעיף ד. לגזול ע"מ להשיב ראה שם סעיף א.