שמיעת שירים בימי ספירת העומר

שאלה:

שלום, רציתי לשאול: 1.האם מותר לשמוע שירים בעומר כאשר חוזרים מבית הספר או כאשר עושים הליכה.. כי יש כאלה שאומרים שבעצם הכלל באיסור הוא שיש עניין להחמיר בדברים המביאים לידי שמחה יתירה. אז האם צריך להחמיר במוסיקת רקע ששומע אדם במהלך נסיעה או כאשר עושים הליכה וכדו'? כיון שאין מטרת השמיעה להביא לשמחה יתירה אלא לסייע בנהיגה או בהליכה. 2. האם שירים שקטים מותר לשמוע במהלך העומר? כי יש כאלה שאומרים שאינם מביאים לידי שמחה אלא לרגיע 3. האם מותר לשמוע מנגינות רקע בסרט או מוסיקה שניהית פתאום בסרט?

תשובה:

שלום וברכה

1. גם באופנים אלו אין לשמוע מוזיקה.

2. אין לשמוע גם שירים שקטים, כל כלי הנגינה נהגו בהם איסור.

3. כיון שהמוזיקה אינה עיקר הענין אין איסור, כמובן מדובר מן הסתם בסרט יהודי חינוכי, ודי למבין…

הצטרף לדיון

תגובה 1