איסור לא תתגודדו בארץ ישראל בזמנינו

שאלה:

שלום לרב האם יש איסור מטעם לא תתגודדו לעמוד בקריאת התורה בבית כנסת שהמתפללים ספרדים ולא נוהגים לעמוד? והאם המצב ישתנה במקרה ומדובר ברב ויש לו שם תלמידים והרב טוען שזה יחנך את תלמידיו לשאוף ליותר ביראת שמים בפרט שטעם המחמירין זה שזה דומה למעמד הר סיני… תודה

תשובה:

אין איסור לעמוד, משום שהמחלוקת בענין ידועה וגם המנהגים בזה ידועים, ובארץ ישראל היום אין מנהג מקום ברור, ובכל בית כנסת יש אנשים מקהילות שונות ומנהגים שונים,הרחבנו בענין זה פעמים רבות כאן באתר, ומכל מקום אילו אני הייתי הרב הייתי מחנך את תלמידי לדבוק בדרכי אבותיהם ולא משנה את המנהג, אבל כל רב יודע מה נצרך לו עתה בחינוך, והכל לפי נפשו ונפש תלמידיו.