כהן ולוי מפרישים תרומות ומעשרות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול, האם כהן ולוי בזמן הזה, צריכים להפריש תרומות ומעשרות?

תשובה:

כולם חייבים להפריש, אלא שכהן ולוי שמפרישים תרומות ומעשרות לא צריכים לתת את מתנותיהם לכהן ולוי אחרים [כל אחד לפי מצבו, לוי ודאי חייב לתת תרומה ותרומת מעשר לכהן], ראה רמב”ם מעשר פ”א הל’ ג-ד, וע”ע שם בפ”ו הל’ טו על אופן שקונסים אותם בכך. אמנם החזון איש נקט שהיום לוי אינו נוטל מעשר ראשון כיון שאין עדות ברורה על חזקתו והוא עולה לתורה על פי עצמו, אחרים חולקים, אבל כדאי לפחות לנהוג בזה כבספק טבל שעושים פדיון מחמת שהיום כולם כהנים ולווים רק על פי חזקה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    לא הבנתי דבר אחד. אם כהן מפריש תרומות ומעשרות מפירות בגינה שלו. אז בהתחלה תרומה גדולה שהוא יכול להשתמש בה. אחר כך מעשר ראשון שגם בה הוא יכול להשתמש. אבל לא הבנתי איך הוא יכול לעשות תרומת מעשר מתוך המעשר ראשון, הרי זה כבר עושר והפך להיות משהו שהוא יכול להשתמש בו, איך אפשר לעשר משהו שכבר עושר? לא הצלחתי להבין את זה, תודה רבה

  2. מעשר ראשון הולך ללוי ולא לכהן, והלוי מפריש ממנו תרומת מעשר לכהן, ולפני שהפריש אינו יכול לאכול ממנו.