חמץ פח אשפה בבניין משותף

שאלה:

האם יש בעיה להשתמש בפסח עצמו בפח אשפה של בניין משותף אם לא עבר בכלל ניקוי או הכשרה כלשהי? ומה הדין בשימוש בפח אשפה במצב הזה לאחר הפסח? השאלה גם לאשכנזים, ספרדים, תימנים וכל העדות.

תשובה:

יש לרוקן את הפח לפני החג לאשפה ברחוב, הנושא אינו השימוש בו בפסח שזה לא בעיה, הנושא הוא שהרשות המשותפת היא גם הבית שלנו ויש לדאוג שלא יהיה שם חמץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מתיזים תרסיס קוטל יתושים כמו K300 לתוך הפח אשפה- לפני פסח- זה פוגם את החמץ לאכילת כלב ולא צריך לרוקן את מה שבפנים?

    השאלה גם לאשכנזים, ספרדים, תימנים וכל העדות.