חילול מעשרות על מטבע של אדם אחר

שאלה:

שלום רב א. האם אפשרי לעשר פירות שלי על סמך מטבע בקרן המעשרות שיש לחמי אבי או חבר וכמובן ברשותו דהי' בנוסח אומר שיהא מחולל על מטבע שיחד חמי בקרן המעשרות וכדומה? ב. האם אפשר לומר במעשרות שפירות אלו יהיו מעושרים לפי הנוסח שבסידור כך וכך (כמו בהיתר עסקה)? תודה רבה

תשובה:

אין צורך שהמטבע תהיה בבעלותך מספיק שחמיך מרשה לך לחלל על המטבע שלו, למעשה כל מי שמנוי בקרן המעשרות מפריש באופן זה, הם מעמידים מטבעות שלהם ומרשים למנויים לחלל עליהן.

החזון איש אמר שניתן להפריש בנוסח מקוצר זה, אבל אין בעיה לומר את הנוסח ראה כאן באופן מפורט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כך יש לברר זאת, אבל השואל דיבר בלי קרן מעשרות, לחמיו יש לבד פרוטה חמורה, הבאתי את הקרן רק כדוגמא לכך שלא צריך להיות בעלים על המטבע.