אכל מעט פת האם שאר המאכלים נגררים אחריה

שאלה:

שלום רב כיון שיש מהספרדים שכעת מברכים על המצה מזונות ועל המחיה אכלתי חתיכת לחם קטנה מאוד כדי לברך המוציא ולפטור המצה האם כעת אני מברך על המחיה אחר שאכלתי כביצה מצה?

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין הברכה הראשונה לאחרונה, וגם אם בתחילה בירכת המוציא לבסוף יש לברך על המחיה. אבל יש לדעת שמה שעשית כלל אינו פשוט… אכילה מועטת של פחות מכזית לא בהכרח גוררת את שאר המאכלים להיותם טפלים לפת [אמנם לא מברכים באופן זה על המצה ברכה אחרת משום שהיא ספק פת וספק ברכות להקל, אבל מי הוא שיכנס לספק ברכות לכתחילה, טוב יותר לברך מזונות כמנהג – לספרדים כמובן].

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קעז ס"ק ג מדעות האחרונים האם מעט פת מועילה לגרור את שאר המאכלים שלא לברך עליהם.