איך זוכרים לספור ספירת העומר?

שאלה:

בס"ד בימי ספירת העומר נהגו לספור ללא ברכה בסיום תפילת שחרית כדי להזכיר למי ששכח לספור בלילה שיספור ואז יוכל להמשיך לספור בברכה בשאר הלילות, מדוע לא נהגו לספור לפני "אשרי" של תפילת מנחה, בטרם שקעה החמה, כדי "להציל" מי שלא ספר שיספור עתה, ואז יוכל לספור בלילה בברכה, והאם ראוי להנהיג כך?

תשובה:

שלום וברכה

גם המנהג שהזכרת אינו מנהג המוזכר בהלכה, סתם יש גבאים וכדטמה שהנהיגו כך, אולי קהילות מסוימות, אבל אין הלכה כזו, כך שאם אתם רוצים לעשות זאת בזמן אחר זה גם אפשרי… העיקר לזכור תמיד שמי שמקפיד להתפלל במנין לעולם לא ישכח ספירת העומר…