תרופה שאינה כשרה לפסח אחרי פסח

שאלה:

השארתי תרופה , נובימול, לילד לפסח מבלי לברר האם היא כשרה. בפסח לא השתמשתי בה ולאחר פסח התברר שאכן היא לא כשרה. האם דינה כחמץ שעבר עליו הפסח ועלי לזרוק /לשרוף אותה?

תשובה:

לא צריך לזרוק. ראשית אני מניח שעשיתם מכירת חמץ וזה נכלל בה, שנית, סבירות גבוהה שהחמץ שם נפסל מאכילת כלב או שבטל בשישים, לכן בפסח לא נשתמש בו אלא במצב שמצריך מבחינה רפואית בהתייעצות עם רב כל מקרה לגופו, אבל לאחר הפסח אפשר להשתמש.