תרומות ומעשרות כשקונה בשוק ללא השגחה מהודרת

שאלה:

שאלה: אני קונה פירות וירקות בשוק, ואינ יודע האם הם עושרו כדת וכדין, האיך אני מעשרם בביתי,: א- מה כמות המעשר, ב- מה הנוסח לומר. ג- מה אני עושה עם המעשר לאחר ההפרשה. אשמח לתשובה מפורטת,תודה רבה.

תשובה:

יש חובה לעשר ללא ברכה, רק באמירת הנוסח, ראה כאן באופן מפורט את סדר ההפרשה. לגבי פירות אגב יש גם חששות ערלה שלגבי זה אין פתרון מלבד להתעדכן לכל פרי בנפרד בכל שבוע מה אחוזי הערלה בשוק ואם יש חשש… ניתן לעשות זאת באתר של בית המדרש אמונת אי"ש בירושלים.