משא ומתן בחול המועד

שאלה:

שלום לרבנים סי תקלט סע א אסר לעשות סחורה בחול המועד ובמב אסר משום טירחא אם כן מי שעושה עסקים דרך אינטרנט שאינ בזה טירחא מותר?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אסרו חכמים את המשא ומתן לא חילקו בין מה שיותר טירחה לפחות, ובודאי אסור, מה גם שיש בזה זילותא לחג. חשוב לדעת, שדיני חול המועד אינו משהו מנותק מדיני החג הכלליים, כשם שבחג עצמו התירו רק צורך אוכל נפש כך בחול המועד התירו דבר האבד ועוד אופנים, אבל מה שלא בכלל ההיתר יש בו איסור מלאכה כמו ביום טוב. ראה במשנה ברורה בסי' תקל שיש סוברים שמלאכת חול המועד אסורה מהתורה!

מועדים לשמחה