מכח הטוב להיטיב – העולם מושלם?

שאלה:

ה' הוא מושלם אז למה הוא לא ברא הכל מושלם? זה כמו שאומרים שה' עושה רק טוב כי כולו טוב ודרך הטוב להיטיב אז דרך המושלם לעשות הכל מושלם

תשובה:

שלום וברכה

בורא העולם עושה הכל מושלם, אבל את המושלם בשבילנו… וכיון שהעולם הזה כל תכליתו הוא לעמדו בנסיונות ובקשיים וכך לצבור זכויות, לכן ניתנו לנו כל הנסיונות האלו ברחמיו הרבים של בורא העולם כדי שנעמוד בהם בעזרתו יתברך ונזכה לחיי העולם הבא. יש הרבה להאריך בענין אבל העיקרון הוא שבסופו של דבר הכל לטובתנו ואין רע יורד מלמעלה.

מועדים לשמחה.