כשרות מקווה

שאלה:

לכבוד הרב האם כל מקווה לנשים של מועצה דתית בנוי לפי כשרות מהודרת? באוכל למשל אני לא סומך על הרבנות וגם לא בעירובין. אני מתעניין לגבי מקווה ביד בנימין,

תשובה:

אינני יודע לומר על כל מקווה, אבל ביד בנימין שיש ציבור גדול של אברכים אני בטוח שזה מפוקח כהלכה. הפיקוח של המקוואות נעשה תמיד על ידי הרב המקומי, ועל פי דרישת בני המקום, לכן זה עשוי להשתנות ממקום למקום. אין לזה קשר עם הכשרות על אוכל כיון שכאן מדובר על בנייה ראשונית ופיקוח בשעת מילוי ולא מעבר.