בישול קיטניות למוצאי פסח

שאלה:

בס"ד האם מותר לספרדי שאוכל קיטניות לבשל השנה במהלך יום השישי ( שביעי של פסח) שעועית ירוקה קפואה (סנפרוסט/פרי הגליל) שאיננה כשרה לפסח ,על מנת לאכול אותה במוצאי החג/בשבת? ב. האם לאשכנזי המנוע מקיטניות מותר לבשל אורז ביום שישי על מנת לאוכלו בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

הגם שאין הכשר על השעועית לפסח אבל היא לא באמת אסורה באכילה, אני מניח שאין בה חמץ [שאם כן אסור להשהותה בבית] אלא שבפסח לא אוכלים דבר שאין לו כשרות מיוחדת לפסח. ממילא אין סיבה לאסיור. גם אשכנזי רשאי באופן עקרוני לבשל קטניות לשבת זו, הבעיה היא שאין לו במה לבשל, כיון שלא יוכל לעשות זאת בכלי הפסח שלו… הארכנוט בזה הרבה פעמים כאן באתר.