תלונה במשטרה ופנייה לערכאות לאדם שרודף אחר הרב המקומי

שאלה:

בס"ד בקהילתנו ישנו עו"ד שמציק לרב ולגבאי בתביעות לבית משפט מבקש צוי מניעה לחדול מניהול בית הכנסת יש לציין כי הקהילה 95% מגבים את הרב שאלתי האם אפשר להחזיר לו מידה כנגד מידה להגיש נגדו תלונות במשטרה לתבוע אותו לבית משפט אזרחי על שלל מעשיו הלא חוקיים כגון זיופים וכו.. או להשאיר הכל בידי הקב"ה ולהגיע לבתי המשפט ולדיונים הנכפים עלינו דבר הגורם צער והוצ' זה נמשך כבר מס' שנים ממש עינוי דין

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור לתבוע בערכאות חל על התובע שפונה לערכאות. אמנם אדם שנתבע בערכאות מותר לו ללכת לדון שם. וכמו כן מותר לו להגיש תביעה נגדית או תביעה על האדם כדי להסיר מעליו את התביעה שהעליל עליו. אדם לא אמור לשתוק ולסבול ולא להגן על עצמו. ולכן יכול בהחלט להפליל את התובע כדי שיפסיק את הרדיפה.

בנוסף, אדם שרודף בתביעות אחר הרב המקומי, כמעט ברור שיסרב לדון בבית דין, ואדם שמסרב לדון בבית דין, מותר לתובעו בערכאות.

בהצלחה, ושיהיה לכם רק טוב