שלש דפנות בסוכה בצורת משולש

שאלה:

האם סוכה בצורת משולש כלומר עם זוויות חדות בין שלושת הדפנות היא כשרה?

תשובה:

שלום רב,

לכאורה נראה שמאחר שיש שלש דפנות זה כשר, אולם ראה במקורות, שיש דנים בשאלה זו.

מקורות:

בספר הסוכה מילואים לפרק ה' אות טז דן בשאלה זו, והביא בשם הגרי"ז ראיה יפה שסוכה כזו אינה כשרה. משום שאין די בסגירה של שלש דפנות אלא שהדפחות יהיו משלש רוחות ולא ששתים מהם יהיו של רוח אחת. מהגמרא בזבחים לד שמקשה על סוכה "ואימא דניבעי חמש דפנות"? ואם כל דין הדפנות הם רק כדי סגור את הסוכה, מה שייך סגירה של יותר מארבע דפנות? א"כ מכאן מוכח שמלבד הסגירה צריך שיהיו הדפנות משלש רוחות, ולא מועיל כאשר זה משולש. אמנם בחזו"א או"ח סי' עב ס"ק ו' משמע שזה נחשב לשלש דפנות אבל שם הוא לא עוסק בדיני סוכה לכן, לגבי סוכה יתכן שאין זה מועיל. אם כי גם לגבי סוכה הדין הוא שסוכה עגולה כשרה, אבל אפשר לחלק שסוכה עגולה תחשב לארבע דפנות למרות שאין לה זוויות.