נישואי אישה שניה בהסכמת הראשונה

שאלה:

לאחרונה נקשרתי בקשר של ידידות עם נערה גויה היא מעוניינת להתגייר ולהינשא לי אני נשוי עשיתי שאלת רב והתברר לי שמרן מתיר נישואי אישה שנייה בחו"ל בהסכמת אשתו הראשונה אין סיכוי שאשתי תסכים לקשר נישואין נוסף אני לא יודע איך לנהוג אנא תשובתך בדחיפות תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

עזוב את הבחורה הזו, היא לא שלך ואינה בשבילך. אתה נשוי, תכבד את אשתך, היא תכבד אותך. העובדה שאתה מבקש ממנה לשאת אישה עצם הבקשה זוהי פגיעה אנושה באשתך. דמיין שהסיטואציה היא הפוכה, אבל בדיוק הפוכה, אתה לבדך, ואשתך מצאה נאה ממך ובאה לבקש ממך…

לעצם השאלה: האיסור לשאת שתי נשים, אינו תלוי בהסכמתה של האישה או לא. ראה שו"ת אור גדול סי' ה' שהביא בשם המעיל צדקה שאיסור זה קיים גם כאשר האישה מסכימה שישא אישה שניה. אולם לדעת הספרדים שלא קיבלו עליהם את חרם דרבינו גרשום, והאיסור הוא מחמת המנהג או השבועה, אז אם יתנה עם האישה קודם הנישואין שהוא רוצה לשאת אישה שניה ועל דעת זה התחתנו, אז על פי ההלכה לא תהיה לו מניעה לשאת אישה שניה. (כמובן שאינו מתייחס רק לצד ההלכה ולא לצד החוק בסוגיה זו).