כוס חזו"א בקידוש ליל שבת

שאלה:

מועדים לשמחה האם יש עניין גם בקידוש ליל שבת רגיל, לעשות קידוש על כוס חםי שיטת חזו"א? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אכן כן, ידועים דברי המשנה ברורה בביאור הלכה סי' רעא סעי' יג ד"ה של רביעית שכיון שהקידוש בליל שבת עיקרו דאורייתא, יש לקחת כוס כשיעור הגדול [הוא מביא שם מדברי הצל"ח שנתקטנו השיעורים בזמנינו, וזה יסוד סברת החזון איש שהדיון לא התחיל בדבריו], בשונה מהקידוש ביום השבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למרות שזה עדיין לא מובן, כי אמנם הקידוש הוא מהתורה אבל הכוס יין זה דרבנן, אז מה העניין בכל זאת להחמיר? רק בגלל שעיקרו דאורייתא?