מינימרקט שמכר חמץ – תרתי משמע…

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים המשיבים. אתמול הייתי במינימרקט שכונתי ושמתי לב שחלק מכיסוי החמץ הוסר בחלק של הערגליות… החשש שלי הוא שמישהו הוציא משם קופסה וקנה אותה. לחנות יש אישור מכירת חמץ טרם הפסח אך אין תעודת כשרות. מה דינו של החמץ בחנות כעת? והאם המכירה הקודמת (לגוי) מבוטלת? תודה ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום וברכה

זה שהכיסוי נפל עדיין לא קובע שהם מוכרים חמץ, וגם אם זה נעשה באופן חד פעמי ואקראי זה עדיין לא מבטל את המכירה, כך שאם מכרו חמץ כדין המכירה עדיין בתוקף. כמובן שיש להחזיר את הכיסוי למקומו.

מועדים לשמחה