קניה ביריד ספרים בחול המועד

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, יש יריד ספרים גדול בפסח. אז נמכרים ספרי הקריאה וצעצועי ילדים בהנחות גדולות. זה כמובן לא לצורך המועד בהכרח אבל כמובן מאד משתלם. האם זו קניה אסורה? בתודה מראש…

תשובה:

אם אכן מדובר בהנחות משמעותיות שיש בהם רווח ממשי, זה בכלל דבר האבד המותר בחול המועד גם אם אינו לצורך המועד. כדאי רק לראות שמדובר בחומרי קריאה טהורים המתאימים לבית יהודי החפץ לגדל בנים נאמנים לאבינו שבשמים… [אני מניח שספרות חרדית אינה נמכרת ביריד זה… ואם כן יש להזהר שלא יהיה בכלל ולא תביא תועבה אל ביתך].

מועדים לשמחה.