הלוואה עם ריבית איך לתקן?

שאלה:

אדם שהלווה למישהו 100000 שקל עם הבטחה שיחזיר לו הלווה 125000 האם עבר עברה ואם כן מה התיקון?

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה עם תנאי שיחזיר לו עם תוספת נחשב לאיסור ריבית מהתורה – ריבית קצוצה, ואסור לפרוע את חלק הריבית. והתיקון לזה לשחזר את ההלוואה, ולהלוות שנית עם היתר עסקה. איך לשחזר את ההלוואה? הלווה מקנה ללווה בקניין סודר נכסים שיש לו בשווי ההלוואה, וחוזר ומלווה שנית לו עם היתר עסקה.

בהצלחה ומועדים לשמחה.