הדרכה בלימוד הלכה

שאלה:

לרב שלום, רציתי לשאול את הרב כיצד ממליץ לבעלי בתים עם 3 שעות לימוד ביום, בעלי יכולת לימוד ממוצעת, ללמוד הלכה בעיון? א.באיזה סדר ללמוד כל סעיף בשו"ע? ב.איזה מפרשים ונושאי כלים לבחור מתוך הטור ומתוך השו"ע?

תשובה:

שלום וברכה

יש ללמוד טור בית יוסף היטב, כך מקבלים בקיאות בדברי הגמרא ובראשונים מהם נובעת ההלכה, ואחר כך לעיין בשו"ע ונושאי כליו החשובים, אם מדובר באו"ח מגן אברהם וט"ז ואם ביו"ד ש"ך וט"ז, בשאר הנושאי כלים יש לעיין רק לפי הצורך. והכי חשוב שיהיה מי שידריך ויכוין, יענה על שאלות הלומדים ויכוין את סדר הלימוד והקצב. לאחר מכן יש להקפיד לעיין בספרי פוסקי זמנינו וסיכומי ההלכות כדי לאסוי שמעתתא אליבא דהלכתא.

בהצלחה רבה ומועדים לשמחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    יש גם אתר שנקרא "פורטל סמיכה לרבנות". הוא נחמד.
    ישר כח לאורייתא. מדהים לראות כמה סבלנות יש לכבוד הרב לשאלות הכי נמוכות, ומיד אחרי זה שאלות של חיים ומוות.

  2. שלום כבוד הרב.

    הרב אמר: "יש ללמוד טור בית יוסף היטב […] ואחר כך לעיין בשו"ע ונושאי כליו החשובים […]".
    ומה לגבי לימוד הרי"ף, הרמב"ם והרא"ש ונושאי כליהם?
    וכן, מה לגבי סמ"ג, סמ"ק ומרדכי?

    תודה מראש.
    כל טוב ושבת שלום.

  3. הכל מצויין ללמוד, רק שכל שמרחיבים יש קושי להתקדם ולזכור, השואל רצה דרך לימוד עיונית בסיסית שניתן להבין את הדברים לשננן ולהתקדם ולהספיק.