שכח יעלה ויבוא בשבת חול המועד בברכת המזון

שאלה:

מועדים לשמחה השנה זה לא קורה, אבל במקרה שיש שבת חול המועד, ואדם בברכת המזון אמר רצה והחליצנו ולא אמר יעלה ויבוא, האם עליו לחזור במקרה כזה? אמנם מצד המועד אין עליו חיוב לאכול סעודה אבל הרי יש עליו חיוב מצד שבת לאכול סעודה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאמר רצה אינו חוזר מחמת היעלה ויבוא ששכח, כיון שיעלה ויבוא בחול המועד דינו כבראש חודש, ראה שו"ע קפח ז ומשנה ברורה שם ס"ק כז.