לקבל מלאכת אומן בחול המועד

שאלה:

קניתי ספה לפני פורים ולא שמו לי את הרגליים שבחרתי ⁦אלא משהו אחר, חיכיתי שיבואו להחליף, ומשכו את הדבר המון זמן, ורק עכשיו לפני פסח הודיע לי המוכר שבחול המועד יבואו לסדר את זה, איך עלי לנהוג. האם לקבלם כי זה עבודתם, וגם לא יודע מתי זה מתאפשר להם שוב. או שכיון שזה לא דחוף לדחות את זה?

תשובה:

מועדים לשמחה

כיון שהרכרבת הרגליים היא מלאכת אומן, ודאי אין לעשות זאת בחול המועד, אמנם מבחינתך יתכן ויש כאן קצת דבר האבדף המירדף אחריהם לא נעים ןעלול לקחת זמן, אבל אתה בעצם מכשיל אותם במלאכת אומן האסורה בחג, לכן הייתי מציע להמתין לאחר החג, ולנסות שיקבעו איתך תאריך ברור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה. אמנם יש עוד פרט בעניין, שהספה מתהפכת על צדה מדי פעם כיוון שלא חברו אותה כהוגן, נכון שזה לא פיקוח נפש אבל זה לא נעים. האם גם בכי האי גווני עדיף לא לקבל את המלאכה?