כיור מחולק לשימוש חלבי ובשרי

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א שלום וברכה כיור כפול (שני תאים נפרדים המחוברים בחלק העליון) המיוצר מסילגרניט, האם עירוי תבשיל/מרק בשרי לחלק הבשרי הופך את החלק החלבי (כלים שבתוכו) לתערובת בשר בחלב? בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה יש להשתמש בכיורים נפרדים לגמרי, מכיון שבמקרים מסויימים עלול כיור אחד לאסור את השני. בדיעבד כשמשתמשים בכיור כזה, יש להקפיד שלא יהיה הכיור עצמו בחום שהיד סולדת בו, כדי שלא יאסור אחד את השני, ונדיר שהוא אכן נעשה חם בחום שהיד סולדת בו. בכיור נירוסטה הדבר חמור יותר ויש להשאיר רווח בין הבשרי לחלבי.

מקורות:

ר’ בשו”ע יו”ד סי’ צ”ד ס”א וצ”ח ס”ד, שבמידה והם יחידה אחת החצויה בדופן משותפת בלבד, יש לחשוש שכאשר נשפך חלב או מרק בשרי כשהם חמים באחד מן הכיורים, הרי נבלע הנשפך בכיור השני מדין חם מקצתו חם כולו. אמנם כל שלא היה הכיור עצמו בחום שהיד סולדת בו יש להקל ודי בשטיפתו היטב במים קרים או פושרים. ובכיור נירוסטה לפעמים עובר זיעה מצד לצד ולכן יש להשאיר גם רווח מלבד ההפסק.