בדיקת תפילין בחול המועד

שאלה:

מועדים לשמחה! האם מותר לבדוק תפילין ולסגור אותם במידה והם תקינות בחול במידה עד כדי שיהיה לו עם מה להניח לאחר המועד וגם הכסף לא יגבה אלא לאחר המועד?

תשובה:

שלום וברכה

בדיקת תפילין היא מלאכת אומן שאסורה בחול המועד, גם מה שהתירו לצורך מצוה הוא דוקא כשאין אפשרות לקיימה באופן אחר, ראה בס' חול המועד כהלכתו פרק ו' לגבי תיקון ספר תורה, אבל כאן שניתן לשאול מאדם אחר, ודאי אין כל היתר.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתוב שכתיבת תפילין מותר ואף אחד לא מחלק מזמן חז"ל שהלכו כל היום בתפילין הבעיה הוא רק בשכר ואם הוא הבודק יוציא יותר לחג מותר
    חוץ מזה כתוב ברמ"א שעשיית תפילין מותר וגזרו רק על כתיבה

  2. אין כלל כזה שהבודק יוציא יותר לחג… ההיתר הוא למי שאין לו מה יאכל… כלומר אם יש לו כסף בבנק אין לו היתר לאכול בחג. והחילוק מסברא הוא פשוט.