הכשרת לב בקר ועוף

רבני בית ההוראה
ט"ו ניסן ה'תשע"ט

שאלה:

א. מה הסיבה שלבבות עוף משווקים בלי מליחה אלא מיועדים לצליה וכמו כבדים? ב. מאידך, לב בקר נמכר בד”כ אחרי מליחה. מה ההבדל בין לב בקר ללב עוף?

תשובה:

מועדים לשמחה,

לגבי השאלה למה נמכר ולא אחרת אינני יודע להשיב, כנראה שהוא משום שהכשרת לב בהמה מחמת הגודל קשה יותר, וגם לפעמים זה נמכר כבר מחולק, העיקר חשוב לדעת כיצד מכשירים לבבות כאשר קונים לפני מליחה…

בהכשרת הלבבות לא די במליחה חיצונית בלבד, אלא יש להוציא את הדם שבחללם, לחתוך את הגידים המסתרגים בתוכו, ולהסיר את ערלתו, ואש להדיחו ולמולחו ג’ פעמים כנדרש בבשר. המליחה חובה שתעשה בתוך שלושה ימים לשחיטה!

אסור לטגן במחבת, אלא רק לצלות על רשת על מנגל וכדומה שהדם יכול לזוב למטה!

מקורות:

ראה ס’ הכשרות פרק ט סעיף עח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *