מסעדה שאין בה תעודת כשרות

שאלה:

נשאלתי אודות אחד שהוזמן למסעדה שיש שאמורה לכאו' להיות בעיה של תרו"מ בישול גויים אך בעה"ב שעומד במקום טוען שהכל כשר ואין שום בעיה לאדם ששומר תו"מ לאכול. במקום אין תעודה של רבנות כל שהיא. והבעה"ב אמנם אינו אדם הנראה עם חזות דתית אבל שמו במרכז יצא כאדם אמין. רציתי לדעת הלכה ולא חומרה. לי ידוע עד אחד נאמן באיסורין ולכאו' אמור להיות שאפשר לאכול. השאלה האם עד אחד יש לו דינים כמו כל עדות דוגצא מגלח בתער. מחלל שבת בפרהסיא וכ"ו

תשובה:

אדם שאינו שומר מצוות פסול לעדות ולא שייך כאן דין עד אחד נאמן באיסורים, כמו כן, פיקוח על מסעדה זה משהו שמצריך המון ידע גם הלכתי וגם טכני, לדעת את ה"מוקשים" הרבים זה מקצוע של ממש, ולכן חייבים משגיח מקצועי, עם כל הכבוד לאמינותושל בעל המקום, מעבר להיותו נוגע בדבר, הוא לא ממש בקי בפרטי ההלכות, וגם אינו יודע מה לחפש והיכן.

אסור בהחלט לאכול במקום כזה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שאינו דתי בהכרח חשוד על כשרות, ואם הוא מחלל שבת בפרהסיה הוא חשוד לכל דבר כיון שדינו כמומר. ומכל מקום הנקודה השניה שעוררתי חשובה מאוד ונכונה גם לגבי מסעדה בבעלות אדם דתי! לא אוכלים במסעדה שאינה בכשרות מהודרת.