הגעלה בסיר חמץ

שאלה:

שלום אנחנו רוצים להכשיר כמה כפיות לפסח ע"י הגעלה בתוך כלי שני, האם אפשר שהכלי שני הזה יהיה סיר חמץ או שחייבים שהוא יהיה סיר של פסח? כמובן הסיר נקי מכל לכלוך. תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אפשר להשתמש גם בכלי חמץ שאינו בן יומו – שלא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, לחומרא המנהג הוא כך, שכלי חמץ שרוצים להגעיל אותם לפסח מגעילים בכלי חמץ, וכלים חדשים שרוצים להחמיר ולהגעיל אותם כפי שרביןם נוהגים בכלי מתכת מבריקים שמא יש עליהם שומן אסור, אין להגעיל אלא בכלי פסח.