איסור חדש בתבואת הפקר

שאלה:

ילדים המטיילים קודם הפסח בחיק הטבע, ורואים מידי פעם שיבולת שועל, או שעורים שגדלו מעצמם במקום הפקר האם חל עליהם איסור חדש ואסורים לאכלם, או איסור חדש הוא רק בשדה שנזרעה

תשובה:

שלום רב,

שאלה זו אינה רלוונטית בארץ ישראל. ראה שו"ע סי' תפט סעי' י' שם פסק שבזמן הזה שיש איסור חדש, הוא נוהג בחו"ל עד י"ח סיון ואילו בארץ ישראל עד י"ז ניסן – כלומר, יום אחד. וגם זה כמובן רק אם נשתרשה בט"ז. לגבי חו"ל, יש איסור חדש גם בתבואה של הפקר, כשם שיש גם בתבואה של גוי, (לדעת חלק מהראשונים גם בחו"ל, ראה בטור יו"ד סי' רצג).