חימום מים לרחיצה ביום טוב

שאלה:

האם מותר לחמם מים ביו"ט ( באש שכבר דלוק) כדי לערב המים אלו עם צוננים , ולעשותם פושרים שיהיו פחות מיד סולדת בו ולהתרחץ כל גופו במים אלו?

תשובה:

שלום וברכה

בשמירת שבת כהלכתה פרק יד סעי' ז מתיר לחמם מים ביום טוב לצורך רחיצת פניו ידיו ורגליו שמותרת כיון שהיא בכלל שווה לכל נפש, וכתב שכן הורה לו הגרש"ז אויערבך, וראה בהערות שם מה שדן בזה בזמנינו שרגילים להתרחץ, אולם ידוע לי שהגרי"ש אלישיב החמיר בזה, והתיר רק אם שותה גם מעט מהמים החמים האלו, שהבישול יהיה לצורך אוכל נפש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לחלק, שי פניו ידיו ורגליו הוי שווה לכל נפש, משא"כ לגבי שאילתי שמטרתו לרחוץ כל גופו בפושרין שלא הוי שווה לכל נפש, האם בכל זאת מותר?