פעילות אתר אינטרנט אמזון בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה, שאלה בקשר לחול המועד. האם מותר להשאיר קמפיין / אתר אינטרנט פעיל בחוץ לארץ או בארץ ,שאני מרוויחה ממנו עמלות? אסביר: קמפיין -אני מריצה סדרת מודעות של אתר בחוץ לארץ במטרה למכור מוצר. האתר אינו שלי אבל המודעות שלי מיועדות לקדם את המוצרים שבאתר. האם אפשר להשאיר את המודעות פעילות גם בחול המועד בלי שום התעסקות מצדי בחג ? אתר ישראלי שברשותי – אני יצרתי ואני מפעילה אתר בארץ ומי שנכנס וקונה דרך האתר שלי מוצרים אני מרוויחה מכך עמלה. האם מותר להשאיר את האתר פעיל בחול המועד? גם כאן אני לא מתעסקת עם האתר במהלך החג. אציין שבשני המקרים הרווח שלי הוא על התיווך בין הלקוח (המשתמש באתר) לבין ספק המוצר. תודה רבה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם האתר פונה בעיקר ליהודים, ויש אפםשרות נוחה לסגור בחול המועד, יש לעשות זאת, ולא להכשיל אנשים במשא ומתן בחול המועד, אבל אם קשה לסגור או שהוא פונה בעיקר לגויים, יש להקל, אפילו לגבי שבת יש צדדים רבים להקל באופן זה ראי כאן.