האם יש אפשרות להתנגד לבניית השכנים?

שאלה:

שלום,
אני מעוניינת לבנות יחידת דיור במרפסת שלי אולם לשם כך עלי להוציא מרפסת מכיוון אחר של הדירה. ישנן שתי אפשרויות לבניית המרפסת.
1. מכיוון החדרים, אני גרה בקומה ראשונה.
השכן מתנגד משום שזה יחשיך לו את החדרים והוא רוצה שלא יהיה רעש בחלק הדירה בה הם ישנים. (אגב, יש לו מעל החדרים הללו שימשיה, שהמרפסת, אילו תוקם, לא תכסה את האור יותר ממנה.
2. מצד שני של הדירה, ישנו חצר של הדיירים למטה. הם רוצים לבנות שם בנייה קלה, ולא רוצים שתהיה שם מרפסת שתעשה רעש לחדרי שינה.

במצב זה שאין לי אפשרות למרפסת סוכה, אני לא יכולה לבנות יחידה.

האם יש לי אפשרות להתנגד לבנייה הקלה של השכנים?
באופן כזה יהיה גם קל יותר לפורצים להכנס אלינו לדירה. אני מוכנה לקחת את הסיכון אם אני אבנה מרפסת מעל.
הם החלו בבנייה ללא בקשת אישור של דיירי הבנין.
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לתת מענה מדויק יש לשמוע את הצדדים. לכן אני כותב רק הצעת דברים.

לגבי טענת החשכה, שהשכן טוען שחדר שמעליו יחשיך לו, יש לבדוק את המקרה, יש פעמים שבית דין מכבד טענה של החשכה ולפעמים לא.

לגבי הדייר שרוצה להרחיב רק בבנייה קלה ולמנוע מהשכנים שמעליו לבנות, בבית הדין לא מאפשרים לבנות בבנייה קלה ולהפריע את הרחבתם של שכנים מעליו. וכאשר מעוניין להרחיב עליו להרחיב בצורה שהשכנים מעליו יוכלו להרחיב על גביו.

היות והם התחילו בבנייה ללא אישורים כדאי שתפנו אליהם ותודיעו להם שאתם מסרבים למעשיהם והינכם מעוניינים לפנות לדין תורה.

בהצלחה.