קדיש ומשניות על גוי

שאלה:

שלום.רב.. אני גיורת ואבא שלי נפטר לפני 40 יום בערך. הוא נקבר בקבר ישראל ורציתי לדעת עד כמה זה חמור. אבא של אבא שלי יהודי ואמא שלו גויה. מה עושים? ומבחינת שאר המשפחה הוא יהודי לכל דבר. ושאלה נוספת האם מותר לי להתפלל לעילוי נשמתו? תהילים משניות וכו.

תשובה:

שלום וברכה

כדאי ליידע את החברה קדישא, אולי יש להם פתרונות כמו מחיצה.

בענין קדיש ומשניות על גוי, כתב הרב גנוט שליט"א בעבר כאן באתר כך:

בתקופת השואה הנוראה שלחו ראשי ‘יודנראט’ שבגטו-קובנה את ידידי מר י. ביליס שיחי’ להציל יהודים יהודים ולהבריחם מתוך הגטו. הנער י. ביליס סחב על כתפיו, בתוך שק ירקות,ילד יהודי קטן והובילו אל מחוץ לגטו, לידיו של כומר קתולי, שהעבירם לידיים נאמנו. 22 ילדים רכים ניצלו כך בזכותם של מר ביליס שיחי’ ואותו כומר נוצרי, שחירף את נפשו למען הצלת הילדים מתחת ציפורני הקלגס הנאצי יש”ו. לפני מספר שנים נסע מר ביליס הי”ו לליטא ורצונו הכביר היה לומר קדיש לעילוי הכומר הנ”ל, במהלך טכס רשמי לזכרו של הכומר ובהשתתפות יהודים רבים ולהבדיל גם בני לא ברית. לפיכך שאלני האם אפשר לומר קדיש יתום לע”נ הכומר הלזה, ששם נפשו בכפו למען כ”ב מילדי ישראל היקרים. ושאלתי את פי מרן הגראי”ל שטינמן שליט”א, שהשיבני דבר ש”קדיש לגוי יעזרו לו כמו כוסות רוח למת… ואפשר לומר קדיש על גוי, אך הקדיש לא יעזור לו”. מו”ר מרן הגר”ח קניבסקי שליט”א כתב לי בזאת בזה”ל: “לכאורה לא שמענו קדיש בגוי”. וכעי”ז כתב לי הגר”י זילברשטיין שליט”א. והגר”מ גרוס שליט”א אמר לי בזה שמעשה דומה בא לידו, כשגוי עשיר הוריש בצוואתו הון רב ליהודי, שבתנאי שהיהודי יאמר קדיש לעילוי נשמתו. ואמר ע”כ אחד מגדולי הפוסקים מרן שליט”א שאפשר לומר קדיש, אם כי יתכן מאד שהקדיש לא יסייע לנשמת הנכרי. אך גם אם לא יועיל – לא יזיק…וראה בספרי ויאמר שמואל בארוכה בעניין זה.

אינני יודע מה ניתן לעשות לעילוי נשמתו של גוי, אבל אני משוכנע שמעשיו הטובים למען כלל ישראל ודאי יעמדו לו לזכות!

הצטרף לדיון

תגובה 1