שומר על חמץ

שאלה:

שלום הרב, במסגרת העבודה שלי בפנימיית נוער, ישנם דברי מאכל שנועדו לתלמידים, שנמסרו לי מתוקף תפקידי, ואני שומר אותם בחדר ליד ביתי שהוא לא חלק מהדירה שלי, אלא חדר של הפנימייה שצמוד לבית שלי. המאכלים שם הם באחריות שלי. מי צריך למכור את החמץ הזה? האם אני או המעסיק? במידה והמעסיק לא מכר, האם אני עובר עליו באיסור כי הוא באחריותי? האם זה תלוי במקום בו החמץ מונח? בתוך ביתי או מחוץ לביתי בחדר של הפנימייה. והאם הוא יכול להיות כלול במכירה שאני אעשה?

תשובה:

שלום וברכה

הבעלים על החמץ מחוייב למוכרו, ובמידה והוא לא מוכר אותו אתה עובר עליו כי הוא באחריותך, וגם אם אינו בתוך רשותך כל עוד אתה אחראי עליו זו בעיה. תדאג לכך שהמעסיק ימכור.