מכירת חמץ באתר – לכתחילה?

שאלה:

שלום האם מכירת חמץ באתר היא לכתחילה ? הרי אין כאן קנין, וגם הזיהוי שמתבצע כאן הוא מינימלי, שאולי לא תופס באופן חוקי ?

תשובה:

שלום רב,

לגמרי לכתחילה. אין צורך בקנין כלל. הרב הוא רק השליח שלך למכור עבורך את החמץ, הוא לא קונה ממך את החמץ. לכן אין צורך בקנין. שליחות כידוע מתבצעת ללא קנין.

גם הזיהוי מספיק. אין צורך יותר משם וכתובת. ממילא בטופס המרכזי נרשם כל החמץ שיש ברשות פלוני וכו'