ד' כוסות – תירוש או רוב רביעית יין

שאלה:

שלום רב א. מה עדיף כוס תירוש מלאה או רוב רביעית יין יבש? ב. האם עדיף משניהם כוס תירוש מלאה מעורבת עם רוב רביעית יין יבש? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מה שעדיף מהכל, הוא לשים שליש כוס יין יבש ושני שליש מיץ ענבים, באופן זה הורה הגרי"ש אלישיב שזה נחשב כיין מזוג ומקיימים בזה את המצוה לכל הדעות בהידור, ואין קושי לשתות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא צריך גם רוב רביעית, אתה יכול לקחת כוס שמחזיקה רביעית אחת – נניח שיעור חזון איש 150 סמ"ק, למלא אותה שלושת רבעי מיץ ענבים ורבע [לא רביעית, רבע רביעית] יין וזה מהודר.