דאגה לחברה על חשבון הרוחניות שלי

שאלה:

יש לי חברה יתומה שחייה עם אימא חורגת והחיים שלה ממש קשים, הקשר שלי איתה מאוד חשוב לה אך לי הקשר לא טוב מבחינה רוחנית (אני לא בטוחה בזה אבל ככה אני חוששת) ניסיתי לרפרף את הקשר בעדינות והיא נעלבה גם כאשר רציתי לדבר איתה פתוח ובעדינות על הדברים רק שקצת התקרבתי לנושא הכי עדין שיש זה לא הלך. אני לא רוצה לפגוע בה, איך עלי לנהוג??

תשובה:

שלום וברכה

השאלה מאוד עדינה, ברור שנערה צעירה לא מסכנת את רוחניותה כדי לקרב נערה אחרת, זו מלאכה למבוגרים ולא לבנות צעירות, ומאידך אין לפגוע בה. תתייעצי עם המחנכת, תבחרי את הנבונה והנעימה שבהן, והיא תכוין אותך, אנחנו לא נוכל לייעץ בלי להכיר ממש מקרוב. אבל העקרון ברור, זה לא תפקידך, ככל שזה אכן קרוב בבעיה רוחנית, ומאידך היא זקוקה לסיוע ויש לדאוג שתקבל.