מונופול בשבת / תינוק ביד בעלייה לתורה

שאלה:

1. האם משחק מונופול סגור באריזה נחשב למוקצה עבור מבוגר וילד? 2. האם מותר לעלול לתורה כאשר אוחז בידו תינוק בן שנתיים?

תשובה:

שלום וברכה

גם אם המשחק ארוז הוא אינו מוקצה כיון שמותר לקלקל את הריזה, אם מה שבפנים מוכן למשחק, אבל לדעתי אין להביא כזה משחק בשבת או חג, כיון שלכתחילה יש להמנע ממשחקי כסף בשבת משום זילותא דשבת, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז.

ודאי אין ראוי לעלות כך לתורה, זה לא כבוד לספר. מניחים את הילד בעגלה ומפקידים אותו ביד מישהו וכך עולים. באופן כללי אין מקום לילדים קטנים כל כך בבית הכנסת הם מפריעים לאבא ולשאר המתפללים להתפלל.