כותב בשמאל ועושה מלאכות בימין – תפילין

שאלה:

שלום וברכה, בני סמוך לבר מצווה כותב ביד שמאל (ולא בימין), לגבי שאר מלאכות הוא עושה בשמאל אבל לפעמים עושה גם בימין (כלומר מחליף בין הידיים ) על איזו יד עליו להניח תפילין? האם נכון לומר לילד כזה להחמיר ולהניח בשני ידיים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר את רוב מלאכתו הוא עושה בשמאל ודאי דינו כאיטר לכל דבר, כמו כן, כאשר המלאכות שהוא עושה בימין הן מלאכות קלות כמו מסירת חפץ פתיחת חלון הזזת דבר מה וכדומה, אין לזה כל משמעות, וכל הנושא של עיקר מלאכתו הוא במלאכות המצריכות מאמץ גופני, או מלאכות המצריכות דיוק, ובזה הולכים אחר רוב מלאכתו. ולכן אם רוב מלאכתו הנ"ל היא בימין רק אז יניח בשתי ידיו.

מזל טוב ורוב נחת.